Борисов за Христо Иванов и Атанасов: Да спрем да ги наричаме десница

Премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ остро критикува решението на градската десницата да подкрепи Мая Манолова за кмет на София. На националната среща на ГЕРБ той критикува ръководството на Демократимна България и се усъмни в ценностите, които изповядват.

“Много съм огорчен от нашите приятели, но трябва да спрем да ги наричаме десница. Това са децата, внуците на червената номенклатура”, отсече Борисов.

Премиерът отбеляза, че в някои градове със СДС са успели да излязат с общи кандидати, а в други – не.

“Но когато става въпрос за антикомунизма, демокрацията, няма какво въобще да се замисляме”, категоричен бе той.

“Искат да говорим за корпоративен вот, не ни е минал срокът за Костинброд. Като ми покажат автобуса с двойното дъно, който е возил бюлетини и манипулациата е чудовищната, те ли са демократи бе. Те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов. Искаш ли да ти кажа, Росене, защо? Това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия, която е била.Сега с нейните сателити работят“, обърна се Борисов към Плевнелиев, който присъства на националната среща и също разкритикува Демократична България.

“Кога се озлобиха най-много? Озлобиха се, когато въпреки цялото усилие на служебното правителство, и почти купихме Грипените, ние дадохме геостратегичското направление на България с купуването на новите F-16, с които ставаме не само сила, почват да ни броят по друг начин в НАТО. Станаха още по-яростни, когато започнахме интеконектора с втечнен газ с Гърция, както и Балкански поток. Е тогава ептен се озлобиха, защото не са актуални. Не си сдържаха нервите, когато службите хванаха за шпионаж един по един. Това ги разкри и те си отидоха при Мая. Защо не ни подкрепиха поне сега, с кое ви хареса Мая повече. Фандъкова да не е мутра, диктатор?”, запита Борисов

Той посочи и че със СДС имат различия, но “принципът на синия цвят ги задължава да бъдат заедно”. “Да подкрепиш срещу десните партии опонента си и то такъв, който водеше срещу белия автобус, защитаваше Орешарски… Дотам ли паднахте? Аз като се почувствам виновен, давам оставка и се скривам, и ако не ме върне народа, си седя у нас. Защо ви дразни, че сме евроатлантическа партия, съюз, кой ги дразни толкова, че да предпочетат другите”, попита още премиерът и лидер на ГЕРБ.

Премиерът подчерта и че е направил националната среща, за да покаже нагледно как изглежда “пропукания ГЕРБ”, както го наричат неговите опоненти. “По техните думи, ако излезем сега навън, това ще е голям протест”, пошегува се той, визирайки големия брой избрани кметове от партията в страната, които бяха заедно с него на сцената.

“Провокиран бях, че използвайки случаите, в които се събираме, аз ви се карам. И тези отсреща почват да си мислят, че са алтернатива. Ако им направим нови избори, какво ще направят с нашите 800 000 гласа, срещу техните 400 000?“, попита риторично Борисов. Той обаче бе категоричен, че този път няма се кара и предупреждава, но даде заръки новите кметове да подобрят качеството на работата си и да покажат отношение.

“Като видиш една хартийка, ще се наведеш да я вземеш. Като видиш паднало дърво, ще го метнеш на гръб. Като има опасна шахта, ти застани до нея, докато не я сменят. Да видят хората, че милеете за това”, поръча Борисов.

Той отговори задочно и на обвиненията на Корнелия Нинова, че кандидати на червените са били репресирани след местните избори. “Моля Корнелия Нинова да ми изпрати лично репресираните хора, за които говори. Ако се окаже, че е вярно, във вторник лично ще им се извиня, и който си го е позволил, просто ще види реакцията”, заключи премиерът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *