Бойко Борисов излиза в отпуск, в парламента утре ще го замества Томислав Дончев

Борисов излиза в отпуска от петък. Това обяви той на днешното извънредно заседание на Министерския съвет.

„Имам да си свърша много работа в партията, а и да подготвим правителство. Това отнема много време. Не искам да носим 2 дини под една мишница, искам да си свършим работата качествено”, заяви Борисов.

На поста му в кабинета ще го замества Томислав Дончев.

Борисов заяви още, че утре в Народното събрание ще бъде депозиран Планът за възстановяване и устойчивост, така че народните представители да имат възможност да решат дали да го приемат. „Ако искат да го приемат, да го надградят. Ако искат да си направят нов план“, посочи още министър-председателят.

„Съжалявам искрено, че още в първия ден на новото Народно събрание има излъгани очаквания и стана ясно, че енергията на младите хора, желаещи по-добър живот, беше използвана, за да се намърдат в парламента добре забравени стари лица”, каза още Борисов пред министрите.

Той коментира, че доскоро усилено се е говорело за искането за мажоритарен вот, а отказът от него е определян като „държавен преврат“. „Ние ще внесем мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат. Но съжалявам, че тези, които години говореха, че това е най-важното, сега ще се плъзнат по една популистка плоскост да направим субсидията на париите 1 лев и да вкарат цялата политическа класа в ръцете на олигархията, на тези, които във всяко интервю не пропускат да кажат, че са платили протестите“, посочи Борисов.

Той отново коментира, че  „новите лица“ в парламента в действителност не са никак нови, а добре забравени стари лица и даде за пример Кристиан Вигенин, Атанас Атанасов, Татяна Дончева, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Христо Иванов. „Възхищавам се на младите хора, които се бунтуват, които искат по-добър живот, но съжалявам искрено, че те бяха използвани от платените протестъри. Имаше енергия, имаше млади хора, които действително искат да се променя държавата непрекъснато – именно тези хора генерират енергията и промяната.  Но те бяха използвани, за да може тези стари муцуни отново да се намърдат в парламента“, каза Борисов.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *