Борисов изпраща правителствения самолет да прибере група ученици от Италия

Премиерът Бойко Борисов разпореди транспортирането на 22 деца и 4 учителки от Италия с правителствения самолет.

Той ще излети незабавно към Ботуша, като вместо стюардеси ще има медицински лица. “Разпоредил съм да се стяга правителственият Еърбъс, да се оборудва, да лети с медицински екипи и да отидем да си приберем децата. Това са около 30 деца, представете си колко семейства се притесняват за тях. Пилотите ще бъдат изолирани, вместо стюардеси, ще летят медици. Ще приберем децата с полет до Варна, за да си идат по домовете в Каварна. Няма да ги разкарваме до София”, съобщи още премиерът.

 Борисов допълни, че от ръководството на футболния клуб “Лудогорец”, който в момента е Милано за срещата с “Интер”, също са предложили съдействие.  “Имаше план да се прибират с футболистите на “Лудогорец”, но така ще трябва и футболистите да са под карантина. В момента подготвят машината”, каза премиерът.

“Засега нищо им няма на децата. Пилотите ще бъдат с всички средства затворени. Казал съм с родителите да се свържат от щаба, за да може директно да кацнат във Варна, да си ги приберат в Каварна, за да се направи необходимото за карантинния период”, добави още министър-председателят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *