Борисов намекна за политически оставки след катастрофата в Своге

Премиерът Бойко Борисов изказа още веднъж съболезнования към близките на загиналите и техните роднини след тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души, в началото на днешното заседание на Министерски съвет.

Той благодари и на министрите, които са си свършили работата – като посочи само здравния министър Кирил Ананиев и работата на пожарната.

„Да ви увера, че никой няма да има нито закрила, нито пощада. Много ясно са направени всички процеси в държавата, конкурси,  приемателни комисии, надзор, и всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено под съдебна отговорност и ще му бъде поискана политическа отговорност”, заяви Борисов.

За първи път той намеква, че някой от министрите може да се сбогува с поста си след тежката катастрофа. След всички проведени изследвания досега, нарушения се виждат в Агенция Пътна инфраструктура към Министерство на регионалното развитие и благоустройството с настоящ министър Николай Нанков или към бившия министър Лиляна Павлова.

„Въпрос на дни е да завършат всички експертизи. Опозицията да изчака няколко дни, докато текат проверките на прокуратурата и НСлС. Мога да ги уверя, че никой никога не сме пожалили. Докъдето е вината, до там ще се носи отговроността”, категоричен беше премиерът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *