Борисов: На 21 декември отваряме всичко

„Най-добрата антикризисна мярка ще е на 21 декември поетапно да започнем да отваряме“, заяви премиерът Бойко Борисов, който посети завод за хляб заедно със социалния министър Деница Сачева.

„Над 1 млрд. 100 милиона са влезли към фирмите благодарение на мерките. Най-добрата антикризисна мярка, която съм разпоредил, е 21 декември да отворим отново всичко, за да може дотогава нашите герои да излекуват хората и те да се върнат към производството. Сега трябва да имаме пари докато върви пандемията, за да подпомагаме бизнеса, а после – за да се възстановим“, подчерта премиерът. 

„На 14-ти, ако цифрите са такива, ще отворим детските градини и яслите, но това е под условие. На 21-ви пускаме и другото.“, каза още Борисов.

Ваксините ги очакваме, който пожелае ваксинира доброволно, и продължава да работа. Няма как да не се работи и някой да плаща 80 на 0 заплатите и за всеки бизнес. Много е популистко, много е хубаво, но не може. Ние продължаваме с мерките, няма да оставим бизнеса.“, категоричен бе той.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *