Борисов: От 15 години не съм ходил в Барселона, нямам имоти там

„Нито имам къща, нито имам имоти, нито съм ходил в Барселона. Ходил съм последно сигурно преди 15 години, когато бях кмет”. Така премиерът Борисов отговори от Брюксел на журналистическите въпроси относно обвинения в испански медии за негово участие в схема за пране на пари в Каталуния. 

„Нямам нищо общо с тези фирми. Подбрани са хора, с които не съм виждал по 10-15-20 години. Към този момент никоя служба, власт, прокуратура, полиция не ме е потърсила да ме пита това вярно ли е. Аз се отнасям с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота, на неговото шествие, на неговите сигнали, защото ясно пише от кой са сигналите”, допълни Борисов. „Децата на разузнавачите от ГРУ, които сега са и в европарламента, го говориха всичко това. Това беше преди година близо”, каза още премиерът, цитиран от Нова тв.

Борисов допълни, че преди евроизборите са се разпространявали същите слухове, но левицата пак ги е загубила.

„Няма да ме разколебаят. Строим, работим, имаме още 1 година”, каза Борисов.

„Защо да отговарям за нещо, за което не са открити доказателства?, каза още премиерът. „Разбирам ги ченгеджийските номера, те са много ясни”, заяви Борисов и допълни, че още преди 2 месеца е бил предупреден за това.

„Трябваше да излизат понеделник, вторник, сряда, четвъртък по една статия. Но нещо се объркаха. Целта беше шествието да е пика, да се направи пуч”, каза още Борисов.

Според него е ясно кой е подал сигналите. Борисов допълни, че няма да разговаря с колегата си Педро Санчес по темата.

„Беше подготвено, знаехме го, чакахме го. Искаха да ме разклатят през нощта за преговорите. Пет години това го слушам”, каза още Борисов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *