Борисов подкрепи проекта за забрана на частните лотарии

Премиерът Бойко Борисов изненадващо подкрепил НФСБ за проекта, касаещ забрана на частните лотарии. Това стана ясно от думи на лидера на националистическата партия Валери Симеонов пред репортери в кулоарите на парламента.

Вчера депутати от НФСБ внесоха законопроект, който предвижда лотариите да може да се провеждат единствено от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“, съобщава Флагман.

Валери Симеонов обясни, че очаква медийни атаки заради предложението.

„Сигурен съм, че много медии ще ме разпънат на кръст, но постарах се тази сутрин да сондидам каква ще бъде позицията на управляващите от ГЕРБ и като цяло на партийното ръководство и получих, така, подкрепа в лицето на министъра на спорта и министъра на финансите, които ще бъдат министрите, които пряко ще отговарят за организацията, фактически, на хазарта чрез лотария, както и на премиера Борисов. Така че очаквам пълна подкрепа в Народното събрание, в пленарна зала, след като ГЕРБ препотвърди, че ще подкрепи този закон, разчита, че и г-жа Корнелия Нинова, която юли месец 2018 г. обеща да подкрепи такива промени в Закона за хазарта, да не се отметне от думите си. Така че в случай, че „Обединени патриоти“, ГЕРБ и БСП подкрепят този закон, той ще мине в зала“, заяви Валери Симеонов.

На въпрос – какво значи, че е сондирал подкрепа с премиера и чул ли се е с него, Симеонов отговори: „Аз премиера го поставих на последно място, ако забелязахте. Първо обсъдих с министъра на финансите и министъра на спорта, получих подкрепа от тях и изненадващо получих подкрепа и от премиера.“

След питане на „Флагман“ защо е изненадващо, лидерът на НФСБ каза: „Е, честно казано, не очаквах… такава категорична подкрепа“.

Валери Симеонов обясни, че имал среща тази сутрин с въпросните представители на Министерски съвет, където обсъдили темата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *