Борисов разпореди: Без воден режим в Перник, да се търси резервен язовир

Премиерът Бойко Борисов не е съгласен Перник да влиза във воден режим и нарежда на регионалното министерство в синхрон с местната власт да се направи всичко възможно това да бъде избегнато, става ясно от стенограмата на заседанието на правителството с днешна дата.

Борисов нарежда на регионалния министър Петя Аврамова назначената от нея работна група да действа по най-бързия начин за решаването на проблема с водния недостиг в Перник. Борисов дори настоява, ако трябва, да се търси и резервен язовир, откъдето да се подсигури вода за перничани. Това става ясно от прочита на стенограмата на Министерския съвет от днешното му заседание.

От нея става ясно, че Борисов казва на Аврамова да се свърже с кмета на Перник, който вече е бившият депутат от БСП Станислав Владимиров, и да обсъди с него положението. Министърката на регионалното развитие му докладва какво е предприела, но премиерът е недоволен от дългия срок от 10 дни, след който работната група ще докладва и изисква той да се скъси.

Ето как точно протича разговорът по време на заседанието на кабинета:

БОЙКО БОРИСОВ: Аврамова, свържи се с кмета на Перник и вижте по язовир „Студена“ какво е положението.
ПЕТЯ АВРАМОВА: Мога да докладвам какво съм предприела.
БОЙКО БОРИСОВ: Да.
ПЕТЯ АВРАМОВА: Вчера с моя заповед сформирах работна група, която да анализира на място през цялата година, 2019 г., притока и оттока от язовира, работата на ВЕЦ-а, консумацията, както и ремонтните дейности, които извършваме и които се извършват от водолази под вода на язовирната стена.

Тази работна група до 10 дни ще има доклад с констатациите и предложения за решения на въпроса, така че тя стартира работа от днес. В нея влизат експерти от ВиК дирекцията ни и от вътрешния одит на министерството.
БОЙКО БОРИСОВ: Съкрати срока, защото ще влязат в режим на водата. Не е добре. И виж това предложение, което има, да се докара от резервен язовир вода. Важно е да работите в пълен синхрон и в координация с местните власти, за да се реши въпросът максимално бързо.  
ПЕТЯ АВРАМОВА: Да. Ще се чуя днес с кмета.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *