Топ теми

Борисов: Редно е да обяснят защо със 165 мандата не могат да управляват

“Според мен партията, която управлява, трябва да отиде да си вземе мандата и е редно да обясни защо със 165 мандата не може да управлява”. Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов,малко след като Слави Трифонов съобщи, че “Има такъв народ” ще върне мандата за съставяне на правителство.

„Вече мина месец от провеждането на редовните избори, управляващите продължават да се държат като опозиция. Явно това е по-лесно в България. Свикнали сме през годините да се държим отговорно”, посочи Борисов по време на среща с министрите си.

“Ние им предложихме мажоритарния вот. Какво ще се случи следващите месеци? Отново ще се дадат над 50 милиона за избори. Вместо тези пари да бъдат дадени на хората, ние ще търсим абсолютно мнозинство за някого”, продължи премиерът в оставка.

„Не знам как българите считат, че е редно с генерално пълномощно да се управлява, защото, ако Антоанета Стефанова е премиер, ще ходи за всяко нещо да пита депутата Трифонов. Ето това е бягане от отговорност“, отсече още той по повод номинацията на шахматистката за премиер от страна на Слави Трифонов.

„Когато от телевизионния екран си говориш каквото си искаш, безнаказано и дори и СЕМ не се санкционира, и в същото време да продължиш по този начин, вече като носиш отговорност, това е друго“, добави Борисов.

Той призна, че е искал да види  предложенията на ИТН за министри.

„Сега ще трябва да си говорим само за шах, но малко са специалистите по шаха, които да оспорват знанията на Стефанова, които безспорно са големи в тази област“, коментира премиерът в оставка.

Борисов поздрави и актрисата Мария Бакалова, която беше номинирана за Оскар.

„Браво на нашето момиче! В бъдеще може и тя да е е премиер, явно по това ще се определят знанията и уменията на бъдещите премиери“, иронично коментира той.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *