Борисов считал Бобоков за почтен, комуникацията била според закона

Премиерът Бойко Борисов каза, че е водил многократно комуникация с Пламен Бобоков в рамките на закона. Той заяви това пред журналисти след разпита в Прокуратурата, на който се яви днес.

“Всичко е било в сферата на това, което законът позволява, да подпомагаме бизнеса зад граница”, каза премиерът и посочи: “Винаги съм считал, че е почтен човек”.

Той уточни, че не е говорил никога с брат му Атанас Бобоков.

Премиерът е бил питан и за либийския кораб “Бадр”.

“Не помня дали с есемес или с обаждане, но ми каза, че могат да обявят България за пиратска държава, че едва ли не е отвлякла кораба. Говорих с либийския колега, изяснихме случая и оставихме съдът да се произнесе. Оттогава корабът няколко пъти си сменя флагове, собственост”, каза Борисов.

Премиерът уточни, че Гранична полиция го пази и в момента той е на котва в Бургас. В момента, в който има съдебно решение, ще бъде изпълнено.

На въпрос вижда ли нещо престъпно, за да се стига до разпит от Прокуратурата, той отговори: “Щом така са решили, аз съм го направил”. Премиерът каза още, че държавното обвинение прави “публични събития, за да се угоди на президента”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *