Борисов с отчайваща новина за клиентите на фалиралата “Олимпик”

Пострадалите от фалита на застрахователната компания „Олимпик” няма да бъдат финансово обезщетени чрез българския гаранционен фонд „Гражданска отговорност”. Това каза в Стара Загора премиерът Бойко Борисов, съобщава bTV.

Ако държавата пристъпи към финансово обезщетение чрез българския фонд, би се получил „опасен прецедент”, смята министър-председателят.

По негово искане утре финансовият министър и председателят на Комисията за финансов надзор ще обсъдят възможните варианти за реакция от страна на държавата. По думите на премиера ще предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

„…Защото когато има европейска компания, тя влиза както нашите компании могат да влизат навсякъде в Европа и са по друг ред, би трябвало контролът да е на друго място. Но така или иначе, това би било един опасен прецедент, ние ще им помогнем с каквото може, с юристи, с каквото позволява законът”,каза премиерът.

Министър-председателят увери още, че в сряда Търговският регистър ще бъде напълно възстановен и ще работи. Случаят е неприятен, но не е характерен само за България, каза премиерът и припомни, че заради кибератаки Холандия се е отказала от електронно гласуване.

„Да, срина се поради некачествени дискове, които видяхте. Мисля, че четохте доста за фирмата, която с най-ниски цени е печелила. Въпреки всичко положихме големи усилия и до сряда ще е абсолютно готов”, увери Борисов.

В Стара Загора премиерът инспектира обекти, които се изпълняват по европейски програми на стойност 52 милиона лева.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *