Борисов: Тежките времена предстоят, истинската криза ще е догодина

„Актуализираните данни за приходите вървят с добри темпове. Истинската криза обаче ще дойде догодина“. Това каза премиерът Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет.

„В тази ситуация всяка нация трябва да бъде мобилизирана. Тежките времена предстоят“, подчерта Борисов.

„И някои ще кажат, защо не се затвори, но само преди месец си говорихме, че много сектори фалират. Не може ли да се пазим, за да не спрем. Със заповед ли трябва да се пазим?, попита премиерът.

„Виждате, че в световен мащаб много по-развити с държави продължават да се лутат и няма решение, което да изпълним всички заедно. В България считаме, че като развита демокрация, когато сме добре информирани, можем да се пазим. Много са ми интересни, особено колегите вдясно, когато кажат, че трябва да се затваряме и слагаме градовете под карантина. Всеки знае, че дезинфекцията и дистанцията пазят. Дали сме този избор на хората. Дали ще отидеш на мач или на бар е избор на всеки човек. Необходимо ли е да се затворят всички. Не знам да сме задължили някого да ходи на мач или на бар. Считам, че осъзнато трябва да спазваме мерките, а заповедта се пише за минути“, каза още министър-председателят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *