HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Борисов: Храните в Източна Европа са с качество, което уврежда здравето

Храните в Източна Европа са с качество, което уврежда здравето. Мнението изрази премиерът Бойко Борисов, като допълни, че това според него е обидно. Тази сутрин Борисов свика част от министрите, за да обсъди с тях две важни за него теми – войната по пътищата и качеството на храните. Той уточни, че използва съботния ден, тъй като кабинетът бил по-свободен. Засягайки темата за здравословния начин на живот, той подчерта, че на фона на храните с лошо качество, които се ядат, съвременните хора са и доста „по-статични.”

Качеството на храните в държавите от Европа, според Борисов е дотолкова различно, че това в Източната част на континента уврежда здравето:

“Това е недопустимо, обидно. За едни храните в Европа да са с едно качество, а за Източна Европа и за тези пазари с друго качество и то по-лошо, което уврежда здравето. Някои ще кажат да се чете етикетът. Само че хората не са много научени да четат етикета и се подвеждат и по рекламите. Впоследствие даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт, инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големите опасностите за здравето на човека е именно това, което се яде и пие. Съвременните хора са доста по-статични и уседнали”, допълни Борисов.

Минути по-късно земеделският министър Румен Порожанов обори думите на премиера, като подчерта, че хранителните продукти, които стигат до нас, независимо от различното си качество, не може да се каже, че са вредни за здравето.

Предстои страната ни да проучи въпроса с продукти, които властите са донесли от Западна Европа и да ги сравни с българските им аналози.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *