Борисов спря проекта за Рилските езера! Ядосан към Ревизоро: Пий мента глог и валериан…

Премиерът Бойко Борисов поиска проектът за пътеки на Рилските езера да се направи по щадящ за природата начин и след диалог с правозащитници.
Борисов съобщи, че днес вицепремиерът Томислав Дончев и екоминистърът Емил Димитров ще отидат на място. Той напомни и че вчера разпореди спиране на проекта.


Вижте какъв е този проект и повече такива глупости да не се правят! Това са такива кътчета и места, в които багери, валяци, чакъл, каквито и да са добронамерени подбудите има начини и инструменти да се направи така, че да не дразни почитателите на природата. А и мене ме дразни!, ядоса се Борисов.
Надявам се сте го спрели, нали, риторично попита той.

Екоминистърът отговори нещо, което не се чу ясно и премиерът му направи забележка, че има микрофон, пише dnes.bg. Когато говорите за зелените, изключвате микрофона и говорите тихо, коментира той.

Димитров отговори, че е спрял проекта още вчера.

“Това, което там се извършва и в още няколко други парка, е с цел да се спаси природата, да не гази кой където намери, а да мине по точно определени пътеки с парапети”, каза министърът. Все пак той каза, че не вижда защо в планината трябва да има багери и булдозери и е предвидено с мулета да се качи чакъл.

Лично аз ще съм много щастлив да ги спрем и след една година да дойдете и да кажете – защо ги няма, в цял свят е така, добави Емил Димитров.

Направете ги и аз съм ги виждал тези пътеки в цял свят. Съберете се със “зелените”, седнете, нали уж всички милеем за природата – и те, и ние. Пари има, отделили сме, заяви Борисов.

Аз ще го замразя, по-достойните да го направят, отговори екоминистърът. Премиерът каза, че е най-лесно да се замрази, но езерата се заблатяват. Борисов обаче настоя да се опита с “по-разбираем” тон и даде пример, че с археолозите диалогът бил тръгнал остро при строежа на инфраструктурни проекти, а сега се разбирали прекрасно.

Спасете природата, не се инатете, ще го замразиш, парите ще отидат за друг проект, защо – това ни е като перла, обобщи премиерът.

Борисов призова Димитров „да седне на чай, да вземе мента глог и валериан, за да разговоря с еколозите”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *