Борисов: 1,6 млрд. лв. са разплатени на бизнеса по антикризисни мерки

Един милиард и шестотин милиона лева са разплатени на бизнеса по различните антикризисни мерки по линия на Министерството на икономиката и на Министерството на труда и социалната политика. Това отчете икономическият министър Лъчезар Борисов на изслушване в ресорната парламентарна комисия.

Предстои разплащането на още 400 милиона лева, които вече са договорени.

„Очакваме работа на бизнеса – да представят своите отчети и да получат средствата. Има една процедура, по която има подписани договори, но тя е инвестиционна и трябва да си представят свършената инвестиционна работа, веднага получават средствата“, каза министър Борисов.

„Ускорено работим с НАП, които към момента са разплатили към 30% от компаниите, предимно компании от ресторантьорския бранш. Продължаваме работата с тях по разплащането. В момента разплащаме средства и по резервния списък на микропредприятията“, каза той и добави:

„Т.е. само за последните 10 дни това, което е стигнало до бизнеса, е 60 милиона лева“.

Министър Борисов е категоричен, че мерките са дали ефект, тъй като безработицата в България е една от най-ниските в Европейския съюз – по данни на Агенцията по заетостта е 7 на сто, а за сравнение, в Испания е над 16 процента.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *