Борис Дали на турне в САЩ

Фолкпевецът Борис Дали се завърна от едномесечното си турне в САЩ, където зарадва стотици сънародници с любими български песни, разбра HotArena.

Пред “Телеграф” певецът сподели, че Америка му харесва, но по-хубаво от България няма. “Аз съм си родолюбец. Обичам си страната и не бих живял другаде. Турнето беше голям успех, страхотни купони ставаха”, сподели изпълнителят. 

По време на престоя си във Вегас Борис си пробвал късмета на прословутите машинки, но загубил. “Не съм хазартна личност и не ме влече. В Чикаго успях да се видя с Магапаса.”, разказва изпълнителят на “Пиян”.

С гастрола си във Вашингтон той успял да посети и Белия дом. Навсякъде певецът бил посрещнат с радост от феновете си, които знаели всички негови песни, но найпредпочитана била новата му “Пръскам хонорари”“Пях всичко – от кючеци до естрада. 40% от програмата ми пък беше народна музика”, разкрива той. 

Относно публиката Дали е категоричен: “Топли и сърдечни хора. Забавляват се. Истината е, че сега имат повече възможности да се прибират у нас, не е като едно време да са изцяло откъснати от родината. А и със социалните мрежи, са наясно с всяка една нова песен, която излиза в България”, споделя певецът. 

Със стъпването си на родна земя Дали веднага се зае с работните си ангажименти. “Аз не мога да почивам! Ето, тази година опитах да отида на море. Не ми се получи! Два дни добре, но на третия вече не мога да стоя и да не върша никаква работа“, споделя мачото на поп фолка. Когато има свободно време, той обича да го прекарва с двамата си синове – Красимир и Константин.“Големият е ученик, малкият ходи на градина. Добре са. Когато сме заедно, обичаме да караме мотоциклети. Смятам, че и двамата са музикални деца. Малкият свири, големият ходеше на уроци по пиано. Рано е обаче да се каже дали някой от тях ще ме наследи на сцената. Каквото те си изберат”.

Собственият си талант пък Борис е наследил от баща си – Орлин Делибалтов, който е музикант. Преди месец таткото дори грабна специална награда от Пирин фолк. Двамата са много близки и си помагат в много начинания. Последното такова е изграждането на старчески дом в Бобов дол. Борис Дали е постигнал договореност със синдиката на общинската болница и вече притежава три етажа от нея, където ще направи дом за възрастни хора. 

Самата болница беше обявена в несъстоятелност през 2015 година, но реално не работи още от 2010, след като тогавашното ръководство не успя да подпише договор с РЗОК за клинични пътеки. Последният управител на болничното заведение беше взел 170 000 лв кредит, които не успя да погаси в срок и дългът набъбна над 500 бона. 

“Баща ми се занимава с ремонта. Аз ги мисля нещата като архитектура и обзавеждане”, споделя Дали. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *