„БОЯТ НАСТАНА“! Уволненият ветеринар д-р П. Дангов: Давам на прокурор бившата си шефка д-р Войнова заради убийството на 20 прасенца на мой приятел, за да ми отмъсти

Уволненият ветеринар д-р Първан Дангов, който е и бивш кмет на Дупница, дава на прокуратурата бившата си шефка д-р Велка Войнова, вр.и.д. директор на Агенцията по храните в Кюстендил. Обвинява я, че е убила незаконно 20 прасенца, собственост на фермер от Дупница, и осветли някои нередности в дейността на институцията. Отстраняването засегнало бунтарския нрав на Дангов. След като получил заповедта в понеделник, той незабавно сменил звука на мобилния си телефон и сега, когато го търсят, звучи патриотичната песен „Боят настана, тупат сърца ни…“.

На поредната пресконференция вчера Дангов обяви: „Загрижен съм за здравето на хората. Казвам това не за да отмъстя на д-р Войнова, а да осветля неефективността на структурата на Агенцията по храните в Кюстендил. Досега мълчах, защото спазвах етичния кодекс. В момента върлуват много заразни болести в страната, които са опасни за хората, а и държавата ще търпи много загуби. Уволниха ме, че съм нарушил етичния кодекс на държавния служител – за това, че съм се изказвал на пресконференции. Сега мога да кажа, че управлението на ГЕРБ е политика на кражбите, клиентелизма и конформизма, а д-р Войнова извършва чужда поръчка и е вредна за системата на Агенцията по храните. Ще пусна жалба в прокуратурата срещу нея за това, че по нейно нареждане и пред очите й в извънработно време са унищожени 22 здрави прасенца на фермер от Дупница, който е мой близък, за да ми отмъсти. Убийството на прасенцата е станало на 17 май 2018 г. Фермерът не иска да се афишира името му в медиите, но е подал жалба в прокуратурата в Дупница срещу убийството на животните и че е притискан да мълчи за допуснатата грешка. Той търпи загуби заради нечии амбиции. Заради тези прасенца ме викаха в централата да давам обяснения, тъй като д-р Войнова беше подала невярна информация, с която мен ме обвиняваше за случая.

Защо масово фермери продават мляко и млечни продукти на улицата? Кой ще ги спре? Аз съм изливал по 200 литра мляко на фермери, които продават на улицата, но какво от това, че съм си вършил съвестно работата“, попита д-р Дангов.

Той описа как някои фермери слагат сол и вода в млякото, за да има по-голяма масленост, други пък добавяли разтопена мас… Първан Дангов разполага със снимки от ферма в Яхиново, която е от най-висок клас, но при проверка е открил кофи, пълни с мляко, в които преди това е слагана субстанция за лекарства от фармацевтично предприятие.

На пресконференцията Дангов представи писмо, с което е уведомен, че изпратените въпроси до премиера Бойко Борисов за управлението на ГЕРБ в Дупница са получени и е представени в парламентарната група на партията, но втори месец няма отговор.

Както “Струма” писа, въпросите до премиера бяха огласени на официална пресконференциия, дадена от д-р Дангов през работно време, което е и поводът за дисциплинарното му уволнение.

Докато Дангов говореше на вчерашната си пресконференция, някой му позвъни по телефона и от него се разнесе песента „Боят настана, тупат сърца ни…“, което предизвика усмивки сред присъстващите.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *