Браво! Италианските власти спряха огромно количество джихадистка дрога за Либия

Италианските власти са конфискували около 24 милиона хапчета от опиоидното лекарство Трамадол, с което е търгувала групировката “Ислямска държава”. Чрез търговията с наркотика организацията финансирала терористичните си операции и използвала хапчетата за подготвяне на бойците си за битки, съобщават “Ройтерс” и Канал 3.

Трамодолът е обезболяващо средство и се нарича дрогата на джихадиста. Направеният от опиум наркотик е популярен сред бойците на ИД, защото вдига прага на болката и дава чувство за еуфория.

Според италианските власти лекарството е широко използвано от бойците на “Ислямска държава”, за да увеличава издръжливостта им на натоварвания.

Лекарства са конфискувани в южното пристанище Джоя Тауро. Уличната им цена е около 2 евро на таблетка, съобщиха италианските митници. Лекарствата са пратка от Индия, а като крайна дестинация е била посочена Либия. Властите припомнят, че подобна пратка е конфискувана в Генуа преди половин година.

Продажбите на наркотици се ръководят пряко от групировката с цел финансиране на планираните терористични дейности по цял свят, заяви пред съда Федерико Кафиеро де Рахо, главен прокурор на Реджо ди Калабрия.

Полицейската акция е била координирана с отдела на прокуратурата в Реджо ди Калабрия, специализиран в борба с мафията. В разследването е участвала и Агенцията на САЩ за борба с наркотиците.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *