Братовчедите Кумбарови клонират футбола в Кочан по примера на двете ЦСКА

Двама братовчеди са на път да клонират футбола в Кочан по примера на двете ЦСКА в родния елит. Радетели на идеята за два отбора с еднакво име в родопското село са Любомир и Динко Кумбарови. Противоборството на родствениците раздели на два лагера феновете на футболната игра сред съселяните им. Л. Кумбаров, който развива частен бизнес, оглавява официално регистрирания клуб, дългогодишен участник в пиринската бундеслига. Тарторът на алтернативната група Д. Кумбаров е сред най-активните спортни деятели в района, преподавател е в СОУ „Христо Смирненски“ и неприкрит привърженик на ЦСКА-София. Той и поддръжниците му вече са провели неофициална учредителна сбирка в местно заведение, където са обсъдили намерението си за регистрирането на новия ФК, който да започне да функционира още тази есен.

Към вчерашна дата обаче все още няма входирани никакви документи за реализиране на инициативата на „превратаджиите“, както ги наричат опонентите им. Причината за разнобоя между братовчедите датира от последния конгрес на БФС преди няколко години, когато учителят по физкултура е настоял за подкрепа на кандидата за президент Любослав Пенев, но е срещнал категоричен отказ и клубният пратеник е дал вота си за Борислав Михайлов. Оттогава Д. Кумбаров е приел ролята на опозиционер, но след като смяната на Л. Кумбаров по каналния ред се оказала трудна работа, решил да заложи на радикалния вариант, разчитайки на влиянието си сред по-младите в селото заради миналото си на активен футболист и настоящ радетел за изграждането на тенис корт, площадка с изкуствено покритие и спортна зала.

Каквото и развитие да има по казуса обаче, правото на глас за избор на следващия шеф на футболната централа и на участие в областната група в предстоящия сезон е на настоящия ФК „Кочан“, в който Л. Кумбаров продължава да влага лични средства за издръжката му.

ВАСИЛ МАНОВ


Противоборството между върлия фен на ЦСКА-София Д. Кумбаров и братовчед му Л. Кумбаров раздели съселяните им на два лагера

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *