Братът на бивш общински съветник започна строителство на луксозна сграда

Братът на бившия общински съветник от „Народен съюз” в Дупница Спас Андреев – Веселин Андреев, започна строителството на луксозна сграда на пъпа на града върху имот, принадлежал на родителите на апостола на свободата в Югозападна България Георги Измирлиев-Македончето.

В момента багери дълбаят основите на бъдещата сграда. Имотът се намира до бившия Учителски институт в Дупница, на стотина метра от централния площад. Луксозната сграда ще е на четири етажа, като на първия ще бъдат разположени магазини, на останалите три ще има апартаменти.
Андреев е сложил обява на имота и разпродава на зелено помещенията.

Както „Струма” писа, през 2018 г. Веселин Андреев купи парцела от сегашния председател на ОбС Костадин Костадинов, който тогава не пожела да назове цената на сделката. Костадинов обясни, че купил имота от наследници на сем. Измирлиеви.

Къщата на родителите на Г. Измирлиев-Македончето беше полуразрушена и в нея се събираха бездомници. При управлението на д-р Първан Дангов къщата беше срутена, за да не застрашава живота на дупничани. Преди това той беше изпратил писма до наследници на сем. Димитър и Тона Измирилиеви в София и Благоевград сами да блъснат опасната сграда, но никой от тях не се появи.

Георги Измирлиев-Македончето е роден в Горна Джумая. След обесването му като бунтовник семейството му е принудено да се пресели в Дупница и купува имот на центъра на града. В изоставената къща изгаря част от богатия архив на Македончето, който съдържа данни за Априлското въстание в Югозападна България.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Багер копае основите на бъдещата сграда на мястото, където са живели родителите на Македончето

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *