Братът на зеления съветник Андон Тодоров вдигна за 5 месеца 4 къщи на бивши общински терени в Баларбаши

4 еднофамилни къщи с общо дворче помежду им, където е планиран басейн, са поредният строеж в баровския благоевградски кв. Баларбаши, над Дома за деца, лишени от родителски грижи. Къщите изникнаха за рекордния срок от 5 месеца на 2 бивши общински терена, които през декември месец миналата година община Благоевград продаде на търг. И двата бяха спечелени от брата на общинския съветник от Партията на зелените Андон Тодоров – Венци Тодоров, и строителната му фирма „БГ Еврострой и АВМ“ ЕООД.

Единият терен на ул. „Трети март“ с площ 482 кв. м съветническият брат спечели срещу 44 300 лв., а съседният с площ от 559 кв. м стана негова собственост срещу 51 200 лв. Третият предложен от общината имот бе спечелен от фирмата на  Румяна Шекерлийска „Старт 2015“ ЕООД, която брои 72 300 лв. за 790 кв. м.

При покупката и Тодоров, и Шекерлийска отказаха да коментират инвестиционните си намерения, но оформящият се миникомплекс от 4 двуетажни къщи даде отговор на въпроса, поне що се отнася до В. Тодоров.

Според информационната табела на обекта, зад който се извисява къщата на бившия областен управител Костадин Хаджигаев, строежът е започнат на 12 май т. г. и ще приключи през май следващата година. На жилищните сгради, едната от които вече е почти завършена, работят 15 души. Възложител и строител е „БГ Еврострой и АВМ“ ЕООД, а строителният надзор се осъществява от

„Инвестконтрол-99“ ЕООД Благоевград с управител Борислав Радойчев. Технически ръководител на обекта е Стефчо Гръчки, който миналия месец стана за няколко часа общински съветник от Партията на зелените на мястото на напусналия по лични причини Васил Александров. Припомняме, че след като се закле на октомврийската сесия на ОбС – Благоевград, Гръчки участва в гласуването на няколко точки и си тръгна, а следващият в листата на зелените също се очаква да подаде молба за освобождаване поради многото си служебни ангажименти и вместо него съветник ще стане учителката Янка Шейтанска.

Според слуховете в квартала инвеститорът вече е обявил, че продажната цена на новите 4 къщи в Баларбаши ще е 150 000 евро.

Друг общински съветник – Красимир Роячки от ГЕРБ, също бе хвърлил око на съседен общински терен, планиран за продан, и преди Коледа на няколко пъти се качва да го оглежда. „Харесах много мястото заради изумителната панорамна гледка към Благоевград, но нещо се замотах и не успях навреме да подготвя документите, за да участвам в търга”, призна тогава пред „Струма“ Роячки. Тъй като на първия търг не се появил нито един кандидат за терените, Роячки се успокоил, че има предостатъчно време да се подготви с документите и да ги подаде в срок за участие във втория търг, около подготовката на празниците времето обаче се изнизало неусетно и когато решил да подаде офертата си, търгът вече бил минал. По тази причина той така си и остана с мечтата да си направи там 2 малки къщички, да засади двора с райграс и да се премести от кв. „Грамада“, където живее. Все още в плен на мечтите си, Кр. Роячки бе категоричен, че ще подходи по-сериозно към търговете за тези 3 парцела, които станаха собственост на Андонов и Шекерлийска, но явно отново е подходил недостатъчно сериозно, защото в наддаването негова фирма така и не се появи.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *