Братът на Плевнелиев с драматична изповед за Ковид-19

Братът на бившия президент Росен Плевнелиев – Румен, е поредната жертва на коварния коронавирус, съобщава Ретро.бг. Преди дни той се оплака пред приятелите си в социалната мрежа фейсбук, че е паднал в капана на Ковид-19.

„И аз от днеска съм с температура 38,5 и втрисане… И да видим дали е този гаден вирус… че преди няколко дни ходих на зъболекар и там е единственото място, дето може да го зацепя… То и Алекс (бел. ред – синът му) имаше някакви симптоми, но му мина, ама казва ли ти някой… При децата върви по-леко…“, написа Румен, който се е карантинирал заедно със съпругата си и най-малкия си син Алекс в своето жилище в София. Те се нанесоха в мезонета с огромна покривна градина с изглед към Витоша съвсем скоро. Именно дворът, който си спретнаха сами на покрива на сградата, която обитават, бил тяхното спасение в тежките и досадни дни на изолация.

„На първо време – чаша хубаво кафе с шоколад ми идва много добре… особено на такъв припек… с добро настроение се бори всеки грип, останалото е божия работа… Снощи не бях добре, ама днеска съм супер… Е, знам, че тоя гаден вирус е много изменчив, ама ще го изиграем някак“, пише още Румен за състоянието си към снимка, на която събира витамин D на своята панорамна тераса. Приятелите му се надпреварваха да му пожелават бързо възстановяване и се възхитиха на положителната настройка, с която бори Ковид-19.

„Болест се бори с оптимизъм и с добро настроение, а не със страх. Така че, да се надявам, дори да е тя с божията помощ, ще се пребори. Най-важно е човек да е позитивно настроен“, добавя още братът на Плевнелиев. Оказва се, че вирусът и предпазните средства, които са задължителни за всички, не са се отразили добре на сина на Румен. „Децата вече питат – кога ще бъде като по-рано? А нищо не можем да им кажем… Добре поне, че Алекс мина онлайн, та да не се притесняваме… Иначе ходят в училище с маски, той пък е алергичен, кашля от маската, изобщо катастрофа. Тази пандемия разказа играта на целия свят, почти на всички видове бизнес. Уикендите не ходим никъде, няма хотели, няма спа, няма концерти, няма нищо… Да видим докога и как ще изкараме така…“, жалва се още Румен Плевнелиев.

В началото на тази година, докато той и жена му обзавеждаха новото си жилище, Румен се сблъскал и с друг здравословен проблем. Разтегнал фатално сухожилията на ръцете си, след като пренесъл над 120 тежки саксии на 9-ия етаж на сградата, в която са новодомци. Наложили се болезнени процедури и операция, за да може той да се възстанови. Румен е в добри отношения със своя брат Росен, макар двамата да не прекарват чак толкова много време заедно. На поводи обаче винаги се уважават с присъствие, а братът на бившия държавен глава приема отлично новата му съпруга Деси Банова. Тя бе специален гост дори на абитуриентския бал на един от големите му синове.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *