Братята бизнесмени Леонид и Милен Хаздай вдигат вилно селище с басейн и барбекюта в дупнишкото село Бистрица

Бизнесменът и общински съветник от “Глас народен” в ОбС – Дупница Леонид Хаздай и брат му Милен ще строят вилно селище в землището на село Бистрица. Двамата братя са поискали от общината да им разреши да изработят ПУП за имот от над два декара, който е нива и трябва да се преобразува в урегулиран парцел. Имотът се намира на пътя за Дупница, в началото на селото. В селището ще бъдат построени няколко вили, басейн, барбекю…

Леонид Хаздай е собственик на фирма за поддръжка на асансьорна техника. Съпругата му Петя Хаздай работеше като пиар в общината по време на управлението на кмета Атанас Янев. Братът на Леонид Хаздай – Милен, също се занимава с бизнес.

Л. Хаздай се яви на местните избори за общински съветник от партията на Светльо Витков „Глас народен”. Председател е на организацията на еврейската общност в Дупница.

Както “Струма” писа, наскоро общинският съветник от “Народен съюз” Иван Раков, съдружник в бащината си фирма, който е собственик на голям магазин за строителни материали, купи старата къща в центъра на Бистрица. Върху имота ще строи къща за гости. В тази къща покойната Василка Ушева, един от основателите на СДС в Дупница в зората на демокрацията, отвори първия бар в Дупнишко.

Както “Струма” писа, след като се установи, че в Бистрица има подпочвена минерална вода, която може да се използва за балнеолечение, много заможни хора си купиха парцели там. Търсенето доведе и до скок в цените на имотите.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *