Братя Мехрем и Руен Кирев поемат подмяната на водопроводаза минерална вода в Огняново срещу 361 400 лв. без ДДС

„КСМ Строй“ ООД на братята Сухат и Кадри Мехрем от гоцеделчевското с. Буково и „БКС“ ЕООД на бизнесмена Руен Кирев от Гоце Делчев успяха да се преборят с лекота за получаване на обществената поръчка на община Гърмен за изграждане на уличен водопровод за минерална вода в с. Огняново.
Обединени в сдружение ДЗЗД „Папратно“, двете строителни фирми получиха обекта срещу 361 400 лв. без ДДС, тоест само с 2000 лв. под прогнозната цена от 363 485,97 лв., калкулирайки в цената 7 лв. средна часова ставка и 10% печалба за тях.
Макар и минимална, отстъпката се оказа достатъчна, за да може обединението да отговори на главното условие за получаване на поръчката „Икономически най-изгодна оферта“. Другата кандидатстваща за поръчката фирма – софийската „Надежда Ви строй“ ЕООД на Владимир Йорданов, предложи оферта 324 473,89 лв. без ДДС. Дружеството обаче бе отстранено след констатация на комисията, че не е посочило колко и какви специалисти ще работят по отделните фази на обекта, както и аргументи за приетата последователност на действие.
Процедурата по избор на изпълнител бе стартирана миналия ноември от вр.и.д. кмет на Гърмен Рифат Атипов, който пое управлението й поради влизане на кмета Феим Иса в предизборна кампания. Договорът за възлагане на водопровода обаче е подписан преди дни от Иса.
Още преди 2 г. той успя да окомплектова инвестиционното намерение за поставяне на нов водопровод за минерална вода, дълъг 1,3 км, през институциите за съгласуване, след като през последните години старият многократно аварира. За разлика от сегашния водопровод, изпълнен от черни метални тръби, силно корозирали от минералната вода, новият ще е с полипропиленови тръби (PPR) за топла вода с 10-сантиметрова изолация. Те ще минават на 1,20 метра под улиците и моста на река Канина в Огняново.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *