Братя от санданската футболна школа един срещу друг в прекратен мач

Двама братя се изправиха от двете страни на барикадата в контролата между втория тим на ЦСКА и „Вихрен” в София. 17-годишният Иван Митрев е нападател във формацията на червените, а по-големият с 3 лета Илиян Митрев е десен бек в състава на санданчани. Съдбата не пожела срещата им на терена да продължи обичайните 90 минути, мачът бе прекратен след края на първата част заради обилен снеговалеж. Братята намериха време да се видят и да си побъбрят накратко извън игралното поле.

Иван тръгна от ДЮШ на родния „Вихрен”, премина през „Литекс” и от лятото е в състава на армейците, където рита паралелно за юношите до 17 г., където е и национал, и за дубъла на ЦСКА, воден от Светослав Тодоров. Илиян също стартира от санданската ДЮШ, премина през „Славия”, впоследствие спечели стипендия и се обучава във футболната академия „Брук Хауз” в британския град Маркет Харбъро. След завръщането си у нас заигра за „Вихрен”, а миналото лято премина в третодивизионния „Литекс”, откъдето през зимата бе освободен от наставника Живко Желев с витиеватия мотив „нисък ръст”. Ил. Митрев изкара цялата подготовка с „Вихрен” с надеждата да си намери нов отбор, но по всичко личи, че бранителят ще продължи при курортистите.

„Да излезеш във футболна битка срещу брат си е изключително вълнуващо. Само който е попадал в подобна ситуация, може да разбере какво сме изпитали двамата с Иван”, коментира Ил. Митрев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *