HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Брат на ексдепутат забърка община Благоевград в интрига! Строителната му фирма взе 1 256 911 лв. за саниране и вкара кмета в съда

Фирмата, чието скеле се срути при саниране на 14-етажен блок на ул. “Иван Шишман” №16 в Благоевград /на снимката/, е започнала работа преди да получи строителна линия. Това е установено при проверката на ДНСК след инцидента на 6 юни миналата година, при който като по чудо не пострадаха работници. Софийската строителна фирма “Техно-енерджи” ООД е предприела саниране на сградата без наличието на задължителните протоколи за строително-монтажни работи, в това число и на строителна площадка.
Като възложител на обекта по Националната програма за енергийна ефективност е наложена имуществена санкция на община Благоевград от 1000 лв. Кметът Атанас Камбитов обжалва наказателното постановление на зам. началника на ДНСК в съда с аргумента, че изпълнението е възложено на избраната чрез обществена поръчка фирма и съгласно сключения договор задължението и отговорността за спазване на законовите изисквания са изцяло нейни.
От Общинската администрация твърдят, че гл. архитект Васил Тинчев е издал строителното разрешение на 18 май 2017 г., но ремонтните проекти не са предадени на изпълнителя към датата на акта за констатирани нарушения – 12 юни, т.е. фирмата е действала прибързано и на своя глава е започнала работа, без да изчака да получи разрешението.
1 256 911 лв. бяха отпуснати за санирането на сградата на софийската строителна фирма, която е собственост на брата на ексдепутатката от ДПС Фатме Илияз – Хюсен Кулов, и Димитър Хрусафов. Двамата съдружници и управители притежават равен дял от дружествения капитал от 250 000 лв.
Нарушения бяха установени и при проверката на Инспекцията по труда в Благоевград. Наетите от софийската фирма за санирането работници – роми от Пловдив, били без трудови договори.
ТИНА ГЕОРГИЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *