Брауни с кафе

Продукти:

брашно – 1 1/2 ч.ч.

захар – 1 1/ ч.ч.

какао – 3/4 ч.ч.

бакпулвер – 2 ч.л.

сода – 1 ч.л.

яйца – 2 бр.

кафе – 1 к.ч. неподсладено

прясно мляко – 1 ч.ч.

олио – 1/2 ч.ч.

ванилия – 1 пак

за глазурата

шоколад – 100 г натурален

масло – 1 ч.л.

какао – 1 ч.л.

вода – 2 – 3 ч.л.

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера, добавете ванилията, захарта, содата и какаото и добре ги смесете. В отделен съд разбийте яйцата, добавете прясното мляко, олиото и кафето. Смесете със сухите подправки и разбъркайте до получаването на еднородна смес.

Изсипете получената смес в предварително набрашнена и намазнена тава и изпечете на умерено загрята (180 градуса) фурна за около 35-40 минути. Оставете готовия сладкиш леко да се охлади, а през това време разтопете маслото и шоколада на водна баня.

Добавете какаото, разтворено във вода и разбъркайте. Надупчете с вилица повърхността на сладкиша и го залейте с глазурата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *