HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Брендо строи убежище в Доминикана

Евелин Банев-Брендо подготвя своето окончателно напускане на България. Соченият за Крал на кокаина строи убежище в далечна Доминикана, в което да се установи и избяга от българското правосъдие.

През март т.г. Софийският апелативен съд оправда частично Евелин Банев и го остави с наказание от 6 години затвор вместо досега наложените 7 и половина години лишаване от свобода. Банев беше оправдан по част от обвиненията срещу него за участие в организирана престъпна група за пране на пари от наркотрафик. Разследването е още от 2007 г., а самият процес започна три години по-късно.

Според обвинението между 17 октомври 2002 г. и май 2005 г. Брендо и още няколко души са превеждали парични суми от различни сметки в чужбина към “Прайвът файнанс юниън” АД, като “знаели или предполагали”, че средствата са придобити от наркотрафик. Освен това от прокуратурата твърдят, че Банев е изпирал пари, придобити от внос на наркотици в Италия и Испания. Срещу Брендо и в момента тече съдебен процес в Италия за трафик на наркотици, който още не е приключил. Европейска заповед за ареста му бе издадена и от Румъния, но българският съд отказа да го предаде в северната ни съседка.

Последната приумица на ъндърграунд боса била да изгради комплекс за туристи милионери в един от курортите на Доминикана. Чрез свои поставени лица на карибския остров Банев вече се е сдобил с имот на първа линия в живописен залив и дори строежът вече бил задействан.

Намерението на сочения за кокаинов крал българин било да изгради комплекс от затворен тип по подобие на луксозния “Оазис” край бургаското село Лозенец, в който от Русия всяко лято прииждат богати руснаци. Целта на Банев била да привлече суперзаможни туристи, каквито в Доминикана изобщо не липсват. Бреговете на Атлантическия океан предлагат екзотични забавления за туристите като кайтсърфинг, голф и наблюдение на китове.

Идеята на Брендо била не само да осветли част от авоарите си чрез инвестиция в курортен комплекс, но и да си спретне задокеанско убежище, ако следователи и прокурори продължават да го свързват с международния трафик на кокаин.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *