Британският парламент решава съдбата на сделката за Brexit

Камарата на общините на британския парламент се събира в събота на извънредно заседание, за да одобри или отхвърли споразумение за Brexit, одобрено на 17 октомври от срещата на върха на ЕС, съобщава БГНЕС.

Разположението на силите в камарата показва, че на премиера Борис Джонсън няма да му е лесно да получи подкрепа за споразумението, в чието изработване участваше и той. Досега камарата три пъти отхвърляше споразуменията с ЕС, договаряни от Тереза Мей, предшественичката на Джонсън.

За да бъде одобрено споразумението, кабинетът се нуждае от подкрепа на всички депутати от Консервативната партия, от независимите депутати и опозицията. А противници на сделката има дори сред консерваторите.

Картите на Борис Джонсън може да се объркат и от поправките към споразумението, които ще се обсъждат в събота, най-вероятно до късно вечерта. След като в сряда Лондон и Брюксел се договориха за Brexit, камара си гласува право да внесе промени в закона за Brexit, а правителството на Джонсън не успя да спре демарша на своите противници.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *