Брутална агресия! Шестима тийнейджъри пребиха жестоко ученик

Дванайсетокласник от Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“ бе брутално пребит в центъра на Ловеч. Момчето е удряно и ритано, основно в главата, с хладнокръвна жестокост от шестима тийнейджъри – някои от които са стари познайници на полицията, съобщи 24 часа.

След саморазправата семинаристът Росен Нечов е вкаран в болница в силен шок, а за нараняванията му е освидетелстван от съдебен лекар. Заключението в медицинското свидетелство е, че предните му два зъба са счупени, множество други са разклатени, има и синини по цялото тяло.

По думите на момчето, то с нищо не е предизвикало агресията към себе си. Разказва, че си дошъл от София и вечерта решили със сестра си да се разходят. Внася уточнение, че преди да продължи образованието си в Семинарията, имал съученичка, с която били в една компания. Понякога си пишели  съвсем обикновени приятелски неща. Като разбрала във въпросната вечер, че Росен си е в Ловеч, тя предложила да се видят в градската градина. Момчето и сестра му отишли на уговореното място, но съученичката я нямало – вместо нея там били няколко момичета. Заедно тръгнали към новия храм „Св. св. Кирил и Методий“.

„Когато наближихме, бяхме заобиколени от 6 момчета – четирима от тях познавам. Един от тях ме попита какво съм писал на бившата съученичка и аз започнах да му обяснявам“, разказва Росен. Посегнал към телефона си, за да покаже и в този момент заваляли юмруци по лицето му.

Ученикът бил повален на земята и всички се включили в ритането основно по главата му. Росен припаднал, но това не спряло побойниците, които продължили с ритниците.

Момчето не разбира с какво е провокирало такова зверско отношение. Още по-болно му е, че това се случва пред храма, където е отслужил първата си литургия с отец Михаил.

Росен Начов е сред добрите ученици в Семинарията и получава стипендия за успех.

loading...


За случая са уведомени полицията и Районната прокуратура в Ловеч.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *