HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Брутално убийство на върха! Замесен е един от най-известните телевизионни водещи!

Семейният лекар Джордж Тилър е бил убит от религиозен фанатик през 2009 година, след като телевизионният водещ му организирал публичен линч, съобщи bradva.bg.

Докато целият свят обсъжда дръзките изявления на водещия от Fox News Бил О’Рейли, който оскърби руския президент Владимир Путин и отказа да се извини пред него не по-рано преди 2023 година, в социалните мрежи припомниха на въпросния журналист един доста мрачен факт от неговата биография, пише life.ru.

Стана ясно, че репортерът, нарекъл руския лидер убиец, е виновен за зверската гибел на човек. Става дума за лекаря Джордж Тилър, който през 2009 година се оказа в центъра на скандал, защото е правил аборти на жени дори в напреднала бременност в щата Канзас. По-правилно, лекарят е взимал сериозните случаи и е прибягвал до аборта само тогава, когато е възниквала огромна опасност за живота на майката или е имало факти за сериозни и смъртоносни вродени патологии на плода.

Срещу Тилър бе заведено дело, а съдебният процес се оказа в центъра на вниманието дори и на най-големите и влиятелни западни медии. В резултат лекарят бе изцяло оправдан. Но в същия момент срещу него бе започната мащабна кампания на така наречените пролайфъри – активисти, обявяващи се за отмяна на абортите по религиозни, хуманитарни и други съображения.

Преживявайки няколко неуспешни покушения, през май 2009 година той бе застрелян по време на неделно богослужение в черква в Канзас от активиста Скот Роудър.

Прието е обаче да се смята, че огромна роля в убийството на Тилър са изиграли и медиите, а по-специално самият журналист Бил О’Рейли, пише Блиц.

Гинекологът бе подложен на истински линч от екрана в САЩ. Неговите методи станаха огромна дъвка за всевъзможни експерти във всякакви предавания, а самият журналист от Fox News Бил О’Рейли буквално демонизирал Тилър. Редакцията на PolitiFact е пресметнала, че за четири години на ефир в авторката си програма The O’Reilly Factor журналистът цели 42 пъти е говорил за Джордж Тилър като за „лошо момче”, 24 пъти го е наричал убиец на деца и периодично го е дразнил с римата
Tiller the baby killer (Тилър – убиецът на деца).

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков коментира изявленията на водещия на Fox News Бил О’Рейли за това, че той няма да се извини на Путин по-рано от 2-23 година. Представителят на Кремъл предупреди журналисти, че когато му дойде времето, той пак ще се върне на този въпрос.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *