БСП в Благоевград реши: подкрепя независимия кандидат за кмет Румен Томов

БСП – Благоевград ще подкрепи независимия кандидат за кмет на Благоевград Румен Томов.

Това решение взе тази вечер червената централа на разширен пленум, който трябваше да реши най-важния за социалистите въпрос преди предстоящите местни избори.

Изборът беше между Томов, който е бизнесмен, и бившия шеф на пощата в Благоевград Димитър Ирибозов. За решението в полза на Томов надделял фактът, че той вече се регистрира в Общинската избирателна комисия в Благоевград като независим кандидат за кмет, издигнат от представители на различни политически сили в Благоевград.

Томов никога не се е занимавал с политика. Твърди, че мотивът му да го направи е желанието за  кардинална промяна в Благоевград, така че той да си възвърне облика на жив, пълен с хора, с работещ бизнес град.

Името на Румен Томов ще бъде гласувано в четвъртък на предстоящата конференция на левицата, едва след което ще бъде легитимирано и представено на Корнелия Нинова. Последната дума ще е нейна и ще е на 15 септември.

На конференцията ще се реди и листата с кандидат-съветници на БСП, защото на снощния пленум въпросът не е бил обсъждан. Знае се само със сигурност, че неин водач ще е общинският лидер Любен Милев. Всички останали имена до 41, включително определянето на номерата за гражданската квота, ще бъдат определени от делегатите на конференцията с явно гласуване.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *