БСП в Хаджидимово първа обяви подкрепата си за Людмил Терзиев в битката му за 4-и кметски мандат

БСП в Хаджидимово ще подкрепи на предстоящия вот за местни избори настоящия кмет Людмил Терзиев, съобщи за „Струма“ общинският лидер на червените Костадин Караянев. Това решение взел пленум на общинската организация на БСП в Хаджидимово, с който в събота започнаха партийните конференции за определяне имената на кандидат-кметовете и съветниците в Благоевградска област.

Решението за подкрепа на Терзиев било взето с пълно мнозинство. То не е прецедент и е вече отработен вариант – от 2011 г. БСП непрекъснато го подкрепя за местните избори, като от цялото кметуване на Терзиев не го направи само в първия му мандат – през 2007 г., когато той беше кандидат за кмет от НДСВ.

Червените в Хаджидимово определиха и гласуваха и листата си за общински съветници. Неин водач ще е общинският лидер Костадин Караянев, който е учител по история. През 2003 и 2007 г. Караянев бе кандидат за кмет на Хаджидимово от ПП „Атака“, после обаче напусна партията на Волен Сидеров и от 2011 г. е съветник от БСП в местния парламент, а в сегашния ОбС е и заместник-председател.

Делегатите на конференцията гласуваха общо 16 имена за кандидатсъветническа листа – с 1 по-малко от местата в настоящия ОбС. Все още партията няма яснота ще има ли коалиционни партньори, но на този етап е оставила 2 места в листата си за гражданска квота, които ще бъдат заети от представители на селата Тешово и Теплен.

Амбициите на БСП са да вкарат поне 3-ма общински съветници в местния парламент. На миналите избори не им достигнаха няколко гласа, за да го направят, и останаха само с двама – К. Караянев и Кармелита Палашева.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *