БСП – Перник нареди листата на областен съвет, ясни са имената и в листата на ГЕРБ

Кандидатдепутатската листа на БСП Перник бе подредена тази вечер на заседание на Областния съвет на столетницата. След като председателят на областния съвет Станислав Владимиров я оглави, на второ място е Евдокия Асенова от Радомир, която бе  народен представител в 42-то Народно събрание като подгласник на Владимиров. Третото място е отредено за гражданска квота. Кой ще го заеме обаче все още не е ясно. На четвърто място е Евелина Венкова от младежката структура на БСП, а пета – Венета Петрова от Брезник. Шестото място в листата е за Петър Янков кояалиционен партньор от Тракийското дружество, седмото – за Ива Борисова от Ковачевци, а осмото – за инж. Михаил Михайлов.

В листата на ГЕРБ водач е Красимир Велчев, втора е Ирена Соколова, която има силна подкрепа от съпартийците си от Радомир. На трето място е досегашният областен управител и подкрепян от кмета Церовска, д-р Александър Александров. Останалите имена в листата са д-р Веселина Доктор Шишкова – председател на Общинския съвет в Трън, зам. кметът на Радомир Любка Димитрова, председателят на общинската структура на жени ГЕРБ в Перник д-р Елза Драгомирова, зам. кметът на Перник Денислав Захариев, председател на младежкото ГЕРБ и съветничката Румяна Гьорева.

Мандатите в Пернишкия 14 многомандатен район са 4. В 43-тото Народно събрание бяха по един народен представител от ГЕРБ, БСП, АБВ и РБ.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *