БСП получи 20, а ГЕРБ 28 места в СИК – Сапарева баня, спорове между големите партии в Бобов дол и Дупница

БСП в община Сапарева баня получи 20 места в секционните избирателни комисии /СИК/, а ГЕРБ – 28, за предстоящите парламентарни избори на 4 април. За това се разбраха на консултациите политическите сили в общината. По 9 души от двете основни партии ще са на ръководни постове – председатели и секретари.

ПП “Атака”, НФСБ и ВМРО получиха общо 9 места, които трябва помежду си да се разберат как да разпределят, тъй като коалицията им на национално ниво се разпадна.

ДПС също получи 9 места в СИК. Любопитното е, че в Сапарева баня няма структура на ДПС, но от няколко години имат квота в ОИК и СИК.

В миньорската община Бобов дол консултациите за броя на членовете в СИК приключи за 5 минути, след като ГЕРБ и БСП се скарали за три ключови секции в центъра на Бобов дол, където представителите на ГЕРБ са поискали повече ръководни места. БСП не са се съгласили и сега РИК – Кюстендил ще трябва да реши спора.

В община Дупница също има неразбирателство между двете големи политически сили. След близо час дебати не се стигнало до консенсус и е насрочена втора среща. ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *