БСП спряга Мая Манолова за кандидат-кмет на София

Софийската организация на БСП догодина ще реши на кого да заложи в битката за кметското място в столицата, но сред имената, които „се въртят в пространството”, са тези на омбудсмана Мая Манолова и на депутата Елена Йончева. Това призна председателят на БСП-София Калоян Паргов пред bTV.

„На това заседание на градската партийна конференция не сме обсъждали кандидати за кметове, много имена се въртят в пространството. Предстои тежка политическа зима, тежък политически първи полусезон, след европейските избори юни ще е месецът, в който вероятно ще обявим кандидата за кмет”, обясни Паргов.

Той все пак изреди няколко от неофициално коментираните варианти: Мая Манолова, Георги Свиленски, Елена Йончева, Петър Курумбашев, Петър Кънев и самият лидер на БСП-София.

“Ние сме свободна и демократична държава, всеки може да обсъжда всеки. Това не ме ангажира”, коментира за Мая Манолова.

Темата за евентуално участие на Манолова в местните избори стана актуална преди дни, когато ГЕРБ и БСП влязоха в сблъсък в парламента заради решението омбудсманът вече да не ползва транспорт от НСО. Драгомир Стойнев запита дали това не е „заради бъдещи избори”, а Георги Свиленски беше още по-директен: „Сега, когато отнемате ползването на НСО от омбусмана, защото се плашите от рейтинга ѝ – какво ще направите септември месец, ако г-жа Манолова стане кмет на София?”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *