БСП съветниците искат извънредна сесия заради заплахата от затваряне на АГ отделението в общинската болница

Общинските съветници от  БСП в Дупница искат свикване на извънредна сесия на местния парламент за решението на прокуриста на болницата в АГ отделението да спрат да се израждат бебета, което ще доведе до закриването му.

Вчера до 15,00 ч. в АГ отделението на общинската болница в Дупница проплакаха две момченца. “На път е да се роди и трето дете до края на деня. Може да се окаже, че това са последните деца, родени в дупнишката болница, ако политиците и жителите на общината не реагират адекватно”, коментираха вчера в  АГ отделението.

 Двете момченца са в добро здравословно състояние и тежат 3,500 и 3,250 кг. Едното от  тях е родено секцио.

От БСП призоваха общинските съветници да подкрепят свикването на извънредна сесия по темата. До момента не е коментирано на заседания на ОбС предложение за затваряне на отделения в болницата, чийто принципал е общината.

Директорът на РЗОК – Кюстендил д-р Сашо Котев заяви за “Струма”,че все още не е получено писмо в Здравната каса за спиране на ражданията в общинската болница. Той каза още: „На прокуриста е даден картбланш да управлява болницата. Свикването на извънредна сесия е политически ход заради предстоящите избори. Ако не са съгласни с нейните решения, може да я сменят и да й търсят наказателна отговорност, ако смятат, че е сгрешила някъде. Болницата изплаща тежък кредит от 500 000 лв. В РЗОК – Кюстендил има запис на заповед от банката кредитор и всеки месец от РЗОК превеждат вноските по кредита в рамките на 10 000 лв.  и каквото остане, се превежда на болницата. Като няма приходи едно отделение, то се затваря. Това е положението”.

Заради създалото се социално напрежение в Дупница  председателят на ОбС Емил Гущеров, който е болница с опериран крак, заяви, че ще напусне за няколко часа болничното легло, за да проведе разговор с общинските съветници по горещата тема с АГ отделението. На срещата прокуристът М. Иванова-Жайгарова ще даде отговор на въпросите, които вълнуват както гражданите, така и принципала на болницата.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *