БТК единствената фирма, кандидат да прави видеонаблюдение на Благоевград за 2 304 000 лв.

„Българска телекомуникационна компания” ЕАД е единственото дружество, което се наема да изгради видеонаблюдение в Благоевград. Офертата на дружеството с изпълнителен директор Атанас Добрев бе единствената, депозирана за участие в обществената поръчка, обявена от общината с прогнозна стойност 2 304 000 лв.

На публичната част от заседанието на комисията начело с Мартин Лалев, началник отдел „Правно-нормативно обслужване и човешки ресурси”, в присъствието на Христина Трифонова като представител на БТК, бе отбелязано, че дружеството се ангажира с 50 календарни дни срок за първоначално внедряване на възлови места на системата. Те ще са при всички детски градини и училища, на кръговите кръстовища, на изходите към селата и към главния път Е-79, в градската градина, на площадите, на няколко места на алеята към Бачиново, при зоопарка, спортни площадки, при зала „Скаптопара” и при част от нощните заведения.

Цялостното й изграждане ще продължи 5 години, тъй като за зони като Бачиново например ще се наложи цялостно изграждане на мрежа. Точно толкова е и срокът, залегнал в обявлението от общината за цялостна видеомрежа на областния център.

Ако представената оферта отговаря на всички изисквания на възложителя, Благоевград ще има най-модерната система за видеонаблюдение, камерите ще предават в реално време и ще имат директна връзка не само с полицията в областния център, но и с полицейската централа на национално ниво, обясни Хр. Трифонова в неформален разговор след приключване на публичното заседание.

Ценовата оферта на БТК ЕАД ще се отвори след подробен преглед на всички представени от дружеството документи.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Баш мазна баница

    Ей, тука какво лапане ще паднееее, нямате си на идея.
    Имам представа от цените на съвременните техники за видеонаблюдение, просто на всеки 10м камера да сложат, няма да струва толкова…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *