БУКСУВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! След фиаското преди дни червеният лидер Любен Милев се пробва в битката за водач на ОбС – Благоевград срещу Рашко Динков, А. Анева ще обяви в сряда намеренията си

Лидерът на червените в Благоевград Любен Милев отново влиза в битката за председател на Общинския съвет в областния център на Пиринско. Кандидатурата му ще бъде издигната повторно на извънредната сесия в петък, потвърди самият той пред „Струма”, като коментира, че предстоят разговори за увеличаване на подкрепата.

На последното гласуване миналия петък Милев претърпя крах, като успя да привлече в своя подкрепа едва 9 гласа от общо 41 съветници, което е едва 22% от състава на местния парламент. Вотът тогава бе категоричен, 15 съветници пуснаха недействителни бюлетини, а конкурентът на Милев – Рашко Динков от групата на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ в местния парламент, обра останалите 17 гласа.

„Бавно, но категорично се увеличава подкрепата на кандидатурата ми и смятам, че имам потенциал“, заяви вчера за „Струма“ Р. Динков и потвърди, че няма да се откаже от претенции за председателския пост. При първото заявяване на кандидатурата му той събра подкрепата на 15 от колегите си в ОбС, а при предпоследното достигна до актив от 18 бюлетини, но после падна на 17.

Андон Тодоров остави без коментар въпроса дали отново ще се кандидатира за председателския пост, а съветничката Албина Анева заяви: „В сряда ще дам отговор“.

В публичното пространство се „завъртя” и името на Гергана Янчева, но тя бе категорична: „Не е истина. При нас решенията се вземат партийно и въобще не е коментирано името ми”.

21 гласа са нужни за заемане на поста председател, това са 50% + 1 от гласовете на съветниците.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Гошо

    НА ТИЯ ГЮБРЕТА ЩЕ ИМ СВЪРШИ МАНДАТА ПРЕДИ ДА РАЗБЕРАТ ЗАЩО СА ТАМ.УЖАС…..
    ОТ ТЕЗИ ЩЕ ЧАКАМЕ ДА РАБОТЯТ ЗА ХОРАТА

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *