Бум на бебета в Дупница, 12 проплакаха под карантина, сред тях и близнаци

Бум на новородени отчетоха по време на карантината в общинската болница в Дупница. 12 бебета са проплакали в родилното отделение от 13 март, когато беше обявено извънредно положение в страната. Сред бебетата преобладават момчетата, те са 9, 3 са момиченцата.

От началото на годината в отделението са се родили 51 бебета, сочи статистиката. Причината за увеличените раждания в отделението според д-р Борис Попов, който е участвал в израждането на 7 от 12-те бебета, е въведената забрана за пътуване.

Ето какво заяви той за “Струма”: “След въведените стриктни мерки да се редуцира пътуването от едно в друго населено място,  много родилки от Дупница, които предпочитаха да родят в столични клиники, сега идват при нас. Ръст на ражданията в общинската болница се наблюдава от началото на годината, но бумът е сега и ще продължи, докато има рестрикции за предпазване от заразяване”, прогнозира д-р Попов.

Сред новородените през последните две седмици има и близнаци. Прави впечатление, че родителите на новородените са предпочели да ги кръстят с български имена, като преобладават Васил, Стоян, Владислав…

Както “Струма” писа, преди две години родилното отделение в общинската болница беше пред закриване. Тогава се води широк дебат на заседание на ОбС и отделението остана да работи.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *