HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Бунт назрява в партийните редици на АБВ в Пиринско: Ако ни спуснете „парашутиста” Владимир Елезов, хвърляме оставки

Бунт назрява в партийните редици на АБВ в Пиринско за депутатската листа. Кандидатите за депутати вече са определени, като начело на листата е благоевградският адвокат Спас Велков. Областната организация изпрати до централата в София своя вариант за листа в І МИР – Благоевград с ултиматума, че ако не бъде одобрен и им бъде спуснат за водач „парашутист“, ще хвърлят оставки. Активистите на АБВ считат за такъв и председателя на общинската организация в Благоевград Владимир Елезов, който е член на Изпълнителния съвет на партията.

Припомняме, че предложеният за водач Спас Велков подаде оставка като общински лидер на благоевградските азбукари в навечерието на местните избори през 2015 г. в знак на несъгласие с подреждането на листата за общински съветници и утвърждаването на Владимир Елезов за кандидат за кмет. Тогава той изрази разочарованието си, че не се зачита мнението на учредителите на партията, положили усилия за нейното утвърждаване на местна почва, и отгоре им се налага кандидатура за кмет.

Спас Велков участва в листата за общински съветници на партията на Татяна Дончева „Движение 21”, която успя да вкара двама – областния лидер адвокат Албина Анева и хотелиера Георги Корчев, и подкрепи Атанас Камбитов за втори кметски мандат. След като напусна АБВ, той не е преминавал в друга партия.

АБВ пък се яви в коалиция заедно с ЕКИП, НДСВ и ОБТ, като водачът на листата и кандидат за кмет Владимир Елезов стана втори с резултат 10,47 % след победителя Атанас Камитов от ГЕРБ, който спечели втория си мандат на първи тур с 58,03%. Коалицията успя да вкара също двама съветници – Владимир Елезов и Кирил Ваклинов.

Броженията при подреждането на листите е политическо дежа вю на всички избори. Завчера в знак на несъгласие оставка хвърли областният координатор на партия „Движение 21” в Благоевград адвокат Албина Анева.

„Решението за напускане е на общинската организация в Благоевград, за другите не знам, нека сами си решават. Нашето решение не е свързано по никакъв начин с листата за предстоящите парламентарни избори, а е продиктувано от различията ни с националното ръководство по много въпроси”, заяви адвокат Анева.

След като подадоха заявления за напускане на „Движение 21“, тя и Георги Корчев стават независими общински съветници в местния минипарламент.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *