Топ теми

БУНТ НА „ТАРАЛЕЖИТЕ”! Съветникът от БСП в Благоевград В. Христов хвърли оставка като лидер на Младежкото соцобединение в знак на несъгласие с политиката на Л. Милев и К. Нинова

Общинският съветник от БСП в Благоевград Веселин Христов хвърли оставка като председател на Младежкото обединение на соцпартията в областния център поради несъгласие с местната и национална политика на партията, в която членува от 2013 г.

„С оставката си поех личната отговорност за слабите резултати на БСП на последните избори. Депозирах я в Младежката организация, която ме избра преди 3 г. и миналата година ме преизбра на поста, пратих я по мейла и в централното Младежко обединение на БСП. Изчаквам да минат празниците и вероятно около 15 май ще свикам събрание, за да изберем нов младежки лидер”, каза пред „Струма“ В. Христов.

Като конкретен мотив за оттеглянето си от поста той посочи политиките на общинския лидер на партията Любен Милев и на националната председателка Корнелия Нинова.

„Не мога да се съглася с пренебрежението от страна на националното ръководство към партийната структура в областния център, която получи 6-о място в кандидатпарламентарната листа”, конкретизира разочарованието си В. Христов. „Тогава бях в Изпълнителното бюро на БСП и почти всички подкрепихме председателя на общинското ръководство Любен Милев да е единственият кандидат за депутат от Благоевград, за да можем всички да се обединим около неговата кандидатура. След като не му стигнаха само 64 гласа да влезе в парламента, даже го посъветвах да обжалва резултата. Самият Милев обаче не съумя да обедини хората. Младите бягат, старите социалисти също са недоволни. Аз не съм във война с него, само сме на различно мнение, затова лично го уведомих за оставката си и продължаваме да си говорим. Когато през 2010 г. напуснах супер работа в София и се върнах в Благоевград, влязох в БСП не заради него, а заради хората, воювали за съществуването на тази партия. И не мога да се примиря, че БСП не само не бе припозната от хората като алтернатива на досегашното управление, но и от 15 години сме само донори – то не бяха АБВ, то не бе Мая Манолова, а част от хората ни дори гласуваха за Слави. И в резултат БСП непрекъснато се топи“, обясни мотивите си Христов.

Как ще протече процесът на номинации на новите кандидат-депутати от БСП за предсрочния парламентарен вот В. Христов призна, че не е наясно – след загубата на партията на последните избори, когато в Благоевградска област тя остана четвърта политическа сила, цялото Изпълнително бюро на БСП – Благоевград заедно с него подаде оставка.

„Малко по-късно Любен Милев обаче си назначи ново ИБ – без мен и без общинската съветничка Гергана Янчева. Мисля, че новото бюро се е събирало вече 1-2 пъти да взема решение как ще протече предстоящата предизборна кампания, но аз вече съм само редови член“, подчерта Христов.

Той остава и общински съветник от БСП в Благоевград, където по ирония на съдбата влезе на мястото на Любен Милев миналия март, след като общинският председател стана заместник-кмет на града. В момента Христов е петият червен съветник, наред с Г. Янчева, д-р Вадимир Пандев, Иван Станчев и Бисер Стойчев.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Юлиян

    Тук прозират мазните ръчички на Е. К. и Н. Б. , както и техните подлоги, които години наред вредят на БСП и след това задават въпроси от типа, защо е такова “дереджето” на Партията в Благоевград! А, Веско просто “глади” панталони за мястото на Л. Милев, като зад това отново са посочените от мен по горе “другаре”! Това е истината и не търсете повече сензация.

    Отговори
  2. Едно към едно

    Редно е да се запитаме защо от 1990 година досега на всички избори БСП в Първи МИР има най-слабите резултати в цяла България. Отговорите няма да са приятни, но ще помогнат да се намери път в тая мъгла от полуистини, роднини, потайни съглашателства и откровени предателства. Утре започва от днес, но днес е функция на вчера.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *