Бурен вятър отвя амбициите на скиора А. Балевски и сноубордиста Д. Бодичев да поставят рекорд по пистите под Тодорка

Бурен вятър отложи амбициите на двама запалени любители на зимните спортове да поставят рекорд на пистите в Банско, като изминат 30 километра за един ден. Инициативата е на скиора Андрей Балевски, който е един от основателите на Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС), и сноубордиста Денислав Бодичев. Тя трябваше да се състои във вчерашния ден по пистите на Тодорка, но маркетинг директорът на концесионера Иван Обрейков съобщи, че инициативата е отложена и най-вероятно ще се състои днес. Причината е бурен вятър в планината, което е наложило да бъде намалена скоростта на лифта, а това е предпоставка за удължаване на времето за изкачване със съоръжението. Двамата са преценили, че при намалена скорост времето няма да им стигне да постигнат целта си, и са отложили опита си за рекорд.

Целта, която са си поставили Балевски и Бодичев, е в рамките на деня да се спуснат най-малко 40 пъти по пистата на Тодорка и да изминат разстояние от 30 000 метра, или 30 километра. Опита си ще направят без специално отделено трасе, спускайки се заедно с останалите посетители на ски зоната.

Заради бурния вятър през вчерашния ден са били спрени и останалите съоръжения във високата част на планината.

Иначе в ски зона Банско вече тече и подготовката на трасето за предстоящата Световна купа по ски, която ще се проведе на 27 и 28 февруари. Вчерашния ден е направен и сноу контрол, който дава зелена светлина за провеждане на състезанията. Традиционно в подготовката на трасето заедно с екипа на БФС са участвали и военнослужещи от 101 алпийски полк.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *