Бури с обилни валежи и гръмотевици брулят 5 области на България и днес

В София тази заран температурата е есенна – едва 14 градуса, но от запад на изток облачността днес ще се разкъсва и намалява и над западните райони през деня ще е предимно слънчево. Преваляванията в Източна България ще са по-слаби и на по-малко места, гласи прогнозата на НИМХ към БАН, пише Блиц.

Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°. Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за пет области: Добрич, Варна, Бургас, Силистра и Шумен. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, през деня ще се повишава. В планините от запад на изток облачността ще намалява до предимно слънчево.

Превалявания ще има в Източна България. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°. По Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *