Бутиковите вина на изба “Кортен” отвориха вратите на българските сортове към международните пазари

Изба “Кортен” затвърди имиджа си на международната сцена. Успехите й станаха традиционни и за последните три години избата спечели над 17 златни и сребърни отличия.
На световния конкурс MUNDUS VINI, провел се в Германия, международното жури от цял свят избра “Кортен” Сира 2015 г. за най-доброто българско червено вино за 2017 г. Това вино за втори път печели най-голямото отличие на този конкурс – голям златен медал и приза за най-добро българско червено вино!
Световният винен елит особено високо оценява работата и изключително високия професионализъм на българските енолози, като за поредна година връчва златни медали на вината от изба “Кортен”.
Изба “Кортен” е известна с бутиковите си вина, произведени по метода на микровинификацията, използван в най-елитните френски изби. Енолозите правят много внимателен подбор на гроздето и прецизно следват процесите за винификация. Дейностите, свързани с правенето на виното, се извършват изцяло ръчно, като се отделя специално внимание на всеки детайл от работата.
Виното съзрява в бъчви от френски и американски дъб, а след бутилиране отлежава още минимум 6 месеца в бутилка, преди да се пусне на пазара.
Прецизната работа на енолозите Капка Георгиева и Росен Георгиев се материализира в страхотни вина, донесли редица медали за България.
Със златен медал бе отличено още едно вино на избата “Кортен Натура” – Мавруд по Рубин 2015, на международния конкурс VINALIES INTERNATIONALES в Париж, проведен в края на февруари тази година. Уникалното качество на виното само от български сортове успя да впечатли престижното международно жури в Париж – люлката на виното. С този успех изба “Кортен” отвори вратите на българските сортове към международните пазари.
Това вино също за втори път получава международно признание, след като бе отличено и с голям златен медал на Световното по вино – CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES.
Изба “Кортен” получи международно признание и с многобройните заявки за продажби на вино от няколко страни в Европа.

Флагманът на българското вино “Домейн Бойар” отново покори световните винени сцени

И тази година за пореден път “Домейн Бойар” спази традицията да печели над 30% от медалите за наградени български вина на международни конкурси. Избата донесе на България най-голям брой медали – 7 златни и 7 сребърни медала, от двете най-големи и престижни световни състезания.
На конкурса MUNDUS VINI в Германия най-много отличия сред българските компании спечели “Домейн Бойар”. Избата донесе 5 златни и 3 сребърни медала за България. Успехът на компанията е забележителен, защото от 10 изпратени вина избата спечели 8 медала. Такава успеваемост се постига изключително рядко.
Сред отличените вина на “Домейн Бойар” от конкурса MUNDUS VINI се нареждат със златни медали вината:
Quantum Розе 2016
Rue Romance Совиньон Блан 2016
Elements Wind Шардоне 2016
Elements Wind Совинньон Блан 2016
и със сребърни:
Quantum Шардоне 2016
Boutique Collection Совинньон Блан и Шардоне 2016
Platinum Каберне Совиньон 2015
“Домейн Бойар” се отличи и на конкурса VINALIES INTERNATIONALES, проведен в края на февруари в Париж. От този конкурс избата спечели 6 медала (2 златни и 4 сребърни).
Сред отличените вина на “Домейн Бойар” от конкурса VINALIES INTERNATIONALES са:
Boutique Collection Мерло и Малбек 2015,
Rue Romance Совиньон Блан 2016,
Elements Wind Совиньон Блан 2016,
Platinum Мерло 2015 и др.
Тези отличия отреждат безспорно място на “Домейн Бойар” като флагман на българското вино по света.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *