БФХ отряза „Пирин“ /ГД/ от домакинство на хандбални финали при най-малките

Българската федерация по хандбал отхвърли кандидатурата на Гоце Делчев за домакинство на финалите от държавното първенство за момчета до 12 г. Независимо от по-добрите параметри, предлагани от неврокопчани, предпочетена е офертата на Габрово. Неговото географско положение е по-благоприятно за пътуването на тимовете с оглед на крехката възраст на състезателите им. Решението разочарова „Пирин“ /ГД/, който се представя най-добре през сезона именно в групата на най-малките. Като компенсация БФХ предложи домакинството на шампионата до 14 г., което тепърва ще бъде обсъждано в Гоце Делчев.

Междувременно се отлага ІІІ кръг от зона „Витоша“ при подрастващите за средата на февруари. Аргументът е очакваните лоши метеорологични условия през следващите дни. По същите причини бе изместено и началото на пролетния полусезон в елитната лига, което вместо днес ще бъде поставено на 3 и 4 февруари. Тогава пиринци гостуват в рамките на 24 часа на „Спартак“ /Вн/ и лидера „Локомотив“ /Вн/. Промяната бе направена по молба на гоцеделчевци, които изложиха икономически причини да съкратят едното пътуване до Варна и съпътстващите го разходи.

„Отлагането ще ни даде възможност да се подготвим по-добре. Що се отнася до домакинството при 12-годишните, разочаровани сме, но не можем да върнем обратно решението на федерацията“, коментира главният треньор на „Пирин“ /ГД/ Николай Пиргов.

ВАСИЛ БОРИСОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *