БФХ удря клубовете със странен завой, гони всички фенове от залите

Българската хандбална федерация направи странен завой в своята позиция за старта на първенството, след като даде едни указания преди десетина дни, а сега ги промени тотално, с което удари и по „Пирин“ (ГД). Става дума за решението мачовете от шампионатите на различните възрастови групи при мъжете и жените да се провеждат без публика. Обяснението – заразата от Ковид-19. Това изненада всички отбори, които започнаха трескава подготовка на своите бази да приемат зрители с 30 процента от капацитета им, както бе разпоредено. Всички осигуриха нужните отстояния за феновете на трибуните – през две седалки един от друг, хигиенни средства и пълна дезинфекция в съоръженията. Обезпечени са маски и предпазни пособия за всички длъжностни лица, бяха преустроени резервните скамейки.

Оказа се, че от БФХ са размислили и решиха да се презастраховат, като забраняват на зрителите да гледат мачовете. Мотивът е, че не могат да гарантират спазването на издадените от тях предпазни мерки, които бяха промотирани на последната среща на отборите преди старта на първенството, макар че отговорността за спазването на всички мерки против коронавируса носят клубовете и при нарушения ще търпят санкции.

Така привържениците на „Пирин“ (ГД) остават излъгани в желанието да подкрепят любимците си в следващата неделя /20 септември/ от 15.00 ч. Това предизвика и отговора не само на неврокопчани, а и на останалите тимове в българския хандбал, които обмислят да излязат със собствена позиция.

„Всички сме озадачени от случващото се, след като предприехме нужната подготовка, за да бъдем готови за началото на шампионата според всички снети изисквания. Неприятното е, че се вложиха доста средства, а в родния хандбал те не са много. Мога да кажа, че както ние, така и съперниците ни, имаме готовност да осигурим безопасността на зрителите. Подкрепяме всички мерки, които ще помогнат за опазване на здравето. Вярно е, че нашият спорт се играе основно на закрито и трябва малко по-специално отношение, но ще си послужа с думите на един колега от друг тим, който каза, че всъщност ние сме готови да приемем спортно събитие, а то не се разрешава. По-безопасно ли е в дискотеката, където хората са на по-малки разстояния и тя също е на закрито? Готвим официална позиция по този въпрос с идеята, че при нас е по-безопасно и от БФХ все пак ще разрешат на феновете да посещават мачовете, защото продуктът, който предлагаме, е за тях“, коментира главният треньор на „Пирин“ (ГД) Николай Пиргов.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *