Как да бъдеш най-добрата на скъсване

Искаш ли да знаеш кое е най-ироничното нещо за връзките? Начинът, по който се преживява краят им – без значение от коя страна си – казва ти всичко за тях и дали е струвало. Хронологично погледнато дали това ни помага? Не, не, изобщо даже. Но в голямата картина на живота, това може да покаже колко емоционално интелигентна си.

В края трябва да покажеш най-хубавото си лице, струва си. Точно както високоинтензивни тренировки, раздялата може да боли ужасно в един момент, но ако я преодолееш, ще станеш по-силна и добра. Накратко: Да си добра в скъсването, е като да изваеш супертяло за отмъщение. Затова, ето как да го направиш.

Ако зарязваш: Кажи чао с чувство

Не се поддавай на желанието да се покриеш!

Да изчезнеш като дим, е страхливо и недостойно. Принуждава партньора ти сам да скъса с него си, което е жестоко. Освен това, ако изведнъж пропаднеш вдън земя, означава, че изпитваш вина или срам. И не само, че психологически е нездравословно, а и след това е трудно да продължиш напред, защото финализирането на връзката практически го няма (което помага и на двама ви да се съвземете). Затова проведете един разговор или най-малкото си разменете съобщения.

Дай основателна причина защо си тръгваш

Никой, който използва клишета, като „Не е проблемът в теб, а в мен“ или „Заслужаваш някой по-добър“, не го мисли. Това е едно обикновено измъкване от положението, без никакво отношение както към себе си, така и към човека, с когото ви е свързвало нещо. Да бъдеш честен, не е лесно и никой не очаква да кажеш директно каква е причината. Но си струва да опиташ, за да не държиш бившия си в пълен мрак. Кажи например, че вече не се чувстваш добре, когато сте заедно и не смяташ, че това ще се промени. Че това и това не ти харесва и не можеш да преглътнеш някои неща. Да си откровен, е признак на зрялост и се цени, колкото и да изглежда грубо понякога отстрани.

Не поучавай

Вероятно си изкушена да дадеш съвети на новия си екс как да се държи със следващата си приятелка. Недей! Изключение са случаите, в които си имала вземане-даване с манипулатор, лъжец или с някого, който те е тормозел физически или психически. Няма нужда да развяваш минали грешки, които са те дразнили преди. Има и нещо друго. Не се знае дали това, което те е вбесявало, няма да се хареса на следващото му гадже. Ако все пак ти бъде поискано мнението, кажи няколко неща, свързани с личните ти разбирания за редно и нередно, а не изразявай мнение относно човека. Никой не обича да го сочат с пръст и да го обиждат.

Ако те зарязват: Преодолей го бързо

Приеми неприятната истина

Повечето хора искат незабавно да се спасят от усещането „чувствам се като парцал“, което звучи разумно, но по-добре да започнат процеса по възстановяване с приемане на болката. Тъгата играе голяма роля в лекуването на разбитото сърце. Кара те да се съмняваш какво наистина искаш да правиш и да си скептична към нещата, които не са се получили. Но ако гаджето ти те е зарязало заради това, че твърде много работиш, по-скоро трябва да се замислиш той какъв човек е, а не дали ти имаш проблем. Тъгата е и нещото, което ни доближава повече до хората, от чиято подкрепа се нуждаем – това е нещо прекрасно. Признай си кое най-много те е засегнало от раздялата и кое те плаши. Споделяй с приятели и разчитай на тяхната подкрепа в този ужасен период. За радост кратък, колкото и да изглежда безкраен в началото.

Определи период на тъгуване

Това включва и определяне на дневната доза самосъжаление, преяждане с шоколад, рев и каквото там още правиш. Мине ли това време, започвай да дишаш нормално и да се съвземаш. И утре е ден, и утре ще тъгуваш. Без да си определиш краен срок, ще си мислиш, че това никога няма да спре. Няма точно правило колко трябва да продължава една такава мъка, но да кажем, че след четири месеца вече трябва да си започнала да връщаш нормалното си състояние. Както и е нормално след този период тъгата да се появява от никъде.

Очаквай само по-хубави неща

Не са празни приказки – винаги след лошото идва нещо хубаво. А най-забележителното е, че ти можеш да го направиш такова, базирайки се на миналия горчив опит. Вече ще знаеш какво искаш, какво не можеш да премълчиш, както и ще си наясно какво означава нечие странно поведение. Клишета да искаш в тази връзка. Но дори и да се огледаш само в приятелките си, пак ще видиш примери как след раздяла обикновено се появява по-голяма любов. Не казваме най-голяма, по-голяма си звучи достатъчно добре. Всяка грешка, която си допуснала с бившия, е урок, който следва да научиш добре и да използваш в твоя полза. Под грешка не разбирай, че ти нещо си объркала, а че нещо си подминала от добро сърце например, а не е трябвало. Само можеш да благодариш на бившия за бъдещите радости, които те чакат. Теб, не него.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *