Българин преби гейове в Белгия: Мразя ги!

Българин и приятелката му хърватка пребили гей двойка италианци в Белгия, защото ненавиждали хомосексуалистите, съобщиха италианските медии.

За кървавия епизод разказва пред в.”Кориере дела сера” един от жертвите – 46-годишният Мауро Падовани, карикатурист от Генуа, съобщи “24 часа”.

“Плюха в лицата ни. Обиждаха ни. След това започнаха да ни налагат с “бастун” за волан (устройство, блокиращо автомобилния волан) – по главите, по гърба, по краката, навсякъде. И всичко това – само защото сме гейове. Аз обичам Белгия, оженихме се тук. Сега обаче вече не се чувствам спокоен”, разказва пред вестника Падовани. И всичко това при положение, че неговият партньор е болен от Алцхаймер.

Падовани е роден до град Генуа и е емигрирал в Белгия по любов. Там сключил брак с 59-годишния италоамериканец с белгийски паспорт Том Фрийман, с когото се запознал по интернет.

Гей двойката била нападната от съседите им – 20-годишен българин и хърватската му приятелка, които след това ги захвърлили на земята кървящи. Гей двойката публикувала на следващия ден снимки на наранените си лица в социалните мрежи.

Според италианеца, когато с партньора му се преместили да живеят в кооперацията си във Фландрия, Северозападна Белгия, били посрещнати дружелюбно от квартала.

Това обаче траяло само до пристигането там на българо-хърватската двойка. Когато италианската гей двойка отишла да им се представи, отговорът им бил “Ние мразим гейовете”. Започнал и всякакъв род физически и психически тормоз над хомосексуалната двойка. “Един път дори ни замеряха с тухли. Когато ни виждаха, винаги крещяха по нас. Много пъти сме докладвали в полицията, но не ни обръщаха внимание”.

Преди седмица обаче, когато бил рожденият ден на Том, гей двойката решила да отиде да празнува при приятели. Двамата се качили в колата си, но тогава до нея се приближил българинът, който плюл по стъклото.

“Съпругът ми слезе. Опитах се да го успокоя. Българинът му отговори с юмрук в лицето. Взех “бастуна” за волана, но българинът ми го изкопчи от ръцете и започна да ни удря”, разказва италианецът.

Резултатът от това са две смачкани ребра за Том и много контузии по цялото тяло за Мауро.Този път обаче полицията повярвала на думите им. Близо 500 души излезли по улиците да манифестират в знак на солидарност с гей двойката. “Той рискува до 4 г. затвор с утежняващо вината обстоятелство хомофобия. Момичето беше преместено в друг град”, казва Падовани.

Той твърди, че най-щастливият момент в живота му бил, когато се преместил в Белгия и сключил брак с Том преди 5 г. Година по-късно обаче се разбрало, че Том е болен от Алцхаймер. “Най-лошият момент за мен беше да го видя на земята как плаче. Да биеш човек в неговото положение е все едно да биеш дете”, казва Падовани.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *