Българин спипан от ДАНС, получил милиони евро от Венецуела

Българин е получил стотици милиони евро от Венецуела. Това е установило разследване на финансовото разузнаване на ДАНС и американското финансово разузнаване, пише “24 часа”.

Сигналът за получаването на пари от Венецуела е подаден от американците. Проверка на ДАНС в българските банки е установила доверителна сметка в малка банка с български собственици. По нея продължава да има движение.

Мъжът е с инициали Ц.Ц. и често пребивава в Оман.

Разследването ще бъде обсъдено на среща на премиера Бойко Борисов с американския посланик Ерик Рубин след днешното заседание на правителството.

Венецуелскяит депутат Карлос Папарони разкри в Twitter,  че пари от Венецуелската национална петролна компания “Петролеос де Венесуела” са били изнесени в България.

“Петролеос де Венесуела иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България!”, заяви депутатът в Twitter.

Депутатът Карлос Папарони не уточнява в Twitter с кои български институции е осъществен контакт за спиране на паричния трансфер. Според него става дума за “брокерска къща”.

Неофициално експерти коментираха, че много голяма сума пари няма как да бъде преведена през подобен вид финансова институция.

В неделя Министерство на външните работи съобщи, че няма постъпила информация от Венецуела за паричен трансфер към България.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *